Inzet 3D camera’s

Posted on Jun 10, 2020

Wij installeerden in Ede op het kruispunt Edeseweg – Molenstraat 2 3D camera’s van het zweedse bedrijf Viscando. De camera’s weten de verschillende verkeersstromen (voetgangers, fiets, auto, vracht) afzonderlijk te categoriseren op basis van Artificial Intelligence. Elke individuele verkeersbeweging wordt omgezet naar een unieke rij of looplijn (traject) over de kruising met bijbehorende snelheid en kan worden gevisualiseerd.

Naast geclassificeerde aantallen per richting maakt dit systeem het dus ook mogelijk om in detail te analyseren op welke wijze verkeersdeelnemers het kruisingsvlak passeren en of het werkelijke gebruik wel overeenkomt met de wijze waarop de kruising is ontworpen. Visualisatie van alle trajecten, snelheden of vertaling naar dichtheden maken dit snel duidelijk.

Omdat alle individuele bewegingen worden opgeslagen biedt het systeem eenvoudige analysemogelijkheden om conflicten en bijna ongelukken te analyseren: tussen welke gebruikersgroepen dreigen met name conflicten te ontstaan, op welk deel van de kruising vinden de meeste bijna ongelukken plaats, uit welke richting komt dat verkeer en met welke snelheid?

Wil u ook gedetailleerde inzichten, helder gepresenteerd? Neem gerust contact met ons op.