Verkeerstellingen

NDC beschikt over honderden verkeerstellers en camera’s waarmee wij jaarlijks op talloze locaties het verkeer tellen.

Verkeerstelling met slangen

Verkeerstellers (slangen) worden ingezet op wegen waarbij wij gedurende meerdere dagen (meestal één of 2 weken) volume (intensiteit), samenstelling (licht, middel, zwaar) en snelheid (gemiddeld en V85) meten en registreren per uur. Slangtellingen zijn uitermate geschikt voor het efficiënt verkrijgen van inzicht in de verkeersintensiteit op meerdere locaties tegelijkertijd voor auto- en fietsverkeer.

Verkeerstelling met camera’s

Voor het gedetailleerd classificeren van verkeersstromen of het gedetailleerd tellen van verkeer naar richting op kruispunten en rotondes maken wij steeds meer gebruik van onze camera’s. Door middel van geautomatiseerde beeldanalyse kunnen tegenwoordig grote hoeveelheden beeldmateriaal snel worden verwerkt. Voor tellingen en beeldanalyses met de hoogste nauwkeurigheids- en betrouwbaarheidseisen worden beelden visueel verwerkt.

Tellen met camera’s biedt de mogelijkheid om voor een langere periode te registreren en van daaruit achteraf enkele maatgevende momenten in detail te analyseren. Naast het gedetailleerd tellen van verkeer zetten wij onze camera’s ook in voor het analyseren van bijvoorbeeld wachtrijen, verkeersgedrag (bijvoorbeeld bij spoorwegovergangen) of het in beeld brengen van verkeersonveilige situaties.

Visuele waarneming

In situaties waarin slangen of camera’s niet mogelijk of gewenst zijn maken wij gebruik van waarnemers die visuele tellingen uitvoeren.

De gemeente Groningen heeft de ambitie om de verblijfskwaliteit...

Offerte aanvragen?

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

*
© 2024 NDC Nederland | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Thumbs Up | Technische realisatie Sieronline B.V.